ZAŠTO NE MOGU DA PRIMIM E-MAIL, A MOGU DA POŠALJEM?

Zato što verovatno u podešavanjima niste čekirali opciju MY REQUIRES AUTHENTICATION. Na našem sajtu imate kompletno podešavanje E-MAIL Account-a podešavanja za OutLook Express. U slučaju da koristite drugačiji email klijent kao sto je Incredimail, Mozilla Thunderbird, Opera ili neki drugi, za podešavanje opcije autentifikacije morate pogledati uputstvo za korišćenje tog programa ili njegovu podršku.

ZAŠTO MI JE SLAB SIGNAL?

Slab signal može biti iz više razloga, jedan od njih je da vam se antena pomerila, drugi da konektor koji ulazi u računar ne stoji dobro, isčupao se, ili otkinuo. Takođe je moguće da je problem i u samom kablu ili da je antena jednostavno dotrajala (rok antene je oko 4-5 godina).

Molimo da klijenti koji imaju veću zahtevnost po pitanju dostupnosti i kvaliteta servisa tj. samog interneta imaju u vidu sledeće. Pouzdanost tj. dostupnost servisa kao i sam kvalitet su bolji preko opreme na 5GHz. Ta razlika je pogotovo uočljiva u samom Šapcu i bližoj okolini gde je velika koncentracija klijenata na 2.4GHz, u ostalim područjima to nije toliko izraženo. Ovim ponovo naglašavamo da klijenti koji koriste opremu na 2.4GHz u određenim periodima mogu osetiti posledice zagušenja kroz oscilacije u kvalitetu veze.

ZAŠTO MI PROTOK VARIRA?

GROMNET konstantno radi na poboljšanju svih veza i podizanju kapaciteta istih. Klijenti koji imaju veću zahtevnost po pitanju servisa (igre, VoIP, download i sl.) imaju mogućnost dogradnje opreme po povoljnim uslovima ukoliko se direktno obratite GROMNET-u. Pošto se konstantno radi na podizanju kapaciteta mreže radi kvalitetnije usluge molimo klijente da imaju u vidu da ce u područjima veće koncetracije biti otvorene nove stanice za povezivanje na 2.4GHz i da ce se rasterećenje vršiti preusmeravanjem klijenata iz okoline istih. Takođe molimo klijente da se ne prebacuju na nove stanice nasumično već uvek u konsultaciji sa tehničkom podrškom GROMNET-a.

Na paketima HOME, HOME+ i LOKAL broj koji označava download i upload brzinu predstavlja MAKSIMALNU MOGUĆU OSTVARIVU BRZINU NA ODGOVARAJUĆEM PAKETU. TA BRZINA NIJE ZAGARANTOVANA!!! Podrazumevajući da je konekcija klijenata ostavarena kvalitetno na baznu stanicu i da ne podleže nijednom od prethodno navedenih problema GROMNET na ovim paketima garantuje 75% brzine odgovarajućeg paketa. U praksi to znači da bi vaša brzina trebalo da varira u rasponu od 75% do 100% brzine odgovarajućeg paketa.

ZAŠTO MI SE JAVLJA LAG KADA IGRAM IGRICU?

Na nekim pristupnim tačkama igranje koje zahteva malu latenciju konstantno je veoma problematično na 2.4GHz pristupnim tačkama pogotovo na onima koje su opterećenije.
Za kvalitetno igranje vam je potrebna i kvalitetnija 5GHz oprema.

ZAŠTO MI SE UJUTRU PREKINE DOWNLOAD?

Svi korisnici se izloguju sa mreže u 07:00 ujutru. Ovo je urađeno da bi se korisnici koji nisu uplatili net ugasili.

ZAŠTO NE RADI P2P?

Da bi Vam radio P2P saobraćaj (torrent, emule, dc++) treba da imate paket FlatHOME+ bilo kog protoka što znači da imate otvorenu javnu IP adresu (Public IP). Ako hoćete da proverite da li vam je otvorena javna IP adresa idite na LINK

KADA CE MI BITI UPALJEN NALOG, A UPLATIO SAM INTERNET U BANCI PREKO UPLATNICE?

O isteku naloga za internet dobijate obaveštenje putem e-mail-a, nakon toga imate 2 dana da uplatite dok vam se ne ugasi nalog za taj mesec. Ovo važi samo za fizička lica. Ukoliko uplatite internet po isteku naloga direktno kod nas u našoj poslovnici u ulici Jove Kursule 12 odmah vam se uključuje. Ukoliko to učinite preko uplatnice u nekoj od banaka nalog će vam biti uključen tek kada banka prebaci sredstva na naš račun. Praksa je do sada pokazala da banke nisu toliko ažurne u prebacivanju sredstava pa se ponekad čeka i do 2 dana recimo ako ste za vikend uplatili, a prosek je 1 dan.

This Post Has 2 Comments

  1. Poštovani,

    koji je password za pristup pošti preko vašeg webmail-a?

    I da li je taj nalog aktiviran, probni period mi ističe, pošto smo skoro prešli na vašu mrežu sa mex-neta?

    Hvala.

    1. Javite se pa cete dobiti.

Leave a Reply

Close Menu