Ako niste instalirali odgovarajući driver za Windows 7 vaše wireless kartice, a podesite PPPoE konekciju blokiraće vam računar posle nekoliko minuta rada, ako nemate odakle da skinete odgovarajući driver, možete preuzeti sa ovog linka GROMNET, tako što ćete odabrati marku i model vaše kartice i skinuti.
Takodje nemaju driver-i svih marki i modela wireless kartica za Windows 7, neke od njih su napravljene mnogo pre nego sto je izašao Windows 7.
Da bi ste podesili PPPoE konekciju prvo treba parametre staviti na automatski ako su upisani ručno, a ako nisi upisani ostavite kako jeste. Parametri mogu biti lokalni i počinju sa 10. . . kako vam je već isla vaša IP adresa.
Kada ste to sve uradili sad možete da počnete sa kreiranjem PPPoE konekcije
Kliknite na START zatim izaberite opciju CONTROL PANEL
Kada Vam se otvori CONTROL PANEL treba da kliknete na opciju NETWORK AND INTERNET, kao što je na slici dole
Nakon ovoga treba da izaberete opciju NETWORK AND SHARING CENTER
Sada kada se otvorio novi prozor ako hoćete da izbrišete parametre koje ste pisali ručno izaberite opciju sa strane CHANGE ADAPTER SETTINGS, kada tu udjete pojaviće vam se ikonica od LAN ili WLAN konekcije, kako se pišu i brišu parametri imate već objašnjeno u opciji korisnički servis-podešavanja-mrežna podešavanja, samo što treba da izaberete opciju internet protocol tcp/ip v4. Ako niste ni pisali parametre onda odmah izaberite opciju pri dnu SET UP A NEW CONNECTION OR NETWORK.
Sada na sledećem prozoru koji se otvorio treba da izaberete opciju CONNECT TO THE INTERNET i kliknete na opciju NEXT.
Sad treba da izaberete SET UP A NEW CONNECTION ANYWAY.
Zatim na novom prozoru izaberite opciju BROADBAND (PPPoE).
Sada treba da upipete USERNAME u polje gde piše, mi smo stavili proba a vi treba vaše da upišete, tako treba i u polje PASSWORD da upišete i čekirajte opciju REMEMBER THIS PASSWORD da ne biste morali svaki put da upisujete, a u polje CONNECTION NAME upišite malim slovima gromnet. Zatim sad kliknite na CONNECT U dnu prozora.
Sada ce da krene da se povezuje, pojaviće se sledeći prozor.
Ako hoćete da napravite prečicu na radnu površinu idite ponovo u opciju NETWORK AND SHARING CENTAR pa izaberite sa strane CHANGE ADAPTER SETTINGS i tu vam se nalazi ikonica od PPPoE konekcije, pa možete da napravite prečicu na radnu površinu.

Ako zelite podesavanje da skinete u pdf formatu kliknite ovde

Leave a Reply

Close Menu