Da bi ste podesili PPPoE konekciju prvo treba parametre staviti na automatski ako su upisani ručno, a ako nisi upisani ostavite kako jeste. Parametri mogu biti lokalni i počinju sa 10. . . kako vam je već isla vaša IP adresa, konkretno podesavanje za to imate u opciji PODESAVANJA pa MREZNA PODESAVANJA ZA STATICKI IP. Kada ste to sve uradili sad možete da počnete sa kreiranjem PPPoE konekcije. Kliknite na START zatim izaberite opciju CONTROL PANEL, zatim nadjite ikonicu NETWORK CONNECTIONS.

Sada kada se otvorio novi prozor tj wizard treba da kliknete na NEXT.

Sada na sledećem prozoru koji se otvorio treba da izaberete opciju CONNECT TO THE INTERNET i kliknete na opciju NEXT.

Zatim na novom prozoru od tri ponudjene opcije treba da izaberete srednju SET UP MANUALY i kliknete na NEXT.

Zatim na novom prozoru od tri ponudjene opcije treba da izaberete srednju CONNECT USING BROADBAND CONNECTION THAT REQUIRES A USER NAME AND PASSWORD i kliknete na NEXT kao što vidite dole na slici.

Sada treba da upišete malim slovima i sastavljeno gromnet u polje ISP name.

Na ovom sada prozoru treba da upišete vaš USER NAME i PASSWORD koji imate za PPPoE konekciju, PASSWORD morate uneti dva puta jer ima dva polja za to, ako niste prebacili vaše logovanje zovite da vas prebacimo na taj tip konekcije, mi smo probno stavili proba kao sto vidite dole, obe opcije dole ostavite obeležene.

Sada pre nego što kliknete na FINISH čekirajte opciju ADD A SHORTCUT TO THIS CONNECTION TO MY DESKTOP da bi vas se napravila prečica na desktop-u.

Sada samo klinite na CONNECT i sačekajte da se konektujete i probajte da li vam radi internet.

Ako zelite podesavanje da skinete u pdf formatu kliknite ovde

Leave a Reply

Close Menu