Da bi ste podesili Reinkjet ruter najpre treba prvo da postavite antenu na krov ili terasu, ako ste to obavili i zavrnuli konektor od antenskog kabla na ruter sada je potrebno da povežete ruter sa vašim računarom ili laptop-om. To možete obaviti preko utp kabla tako što ćete jedan kraj staviti u lan port na ruteru, konkretno to je jedan od ona četiri koja su sastavljena na ruteru, jer onaj izdvojeni je wan port, a drugi kraj u mrežnu kartu na vašem računaru.
Sada otvorite browser i ukucajte adresu rutera, a ona je 192.168.1.1 i kliknete na enter ili go da biste mu pristupili da ga konfigurišete.
Ukoliko ne možete da pristupite onda vam DHCP na računaru ne radi kako treba i morate upisati lokalnu adresu na vašu mrežnu kartu da biste mogli da pistupite ruteru, a kako se mrežna karta podešava imate u opciji korisnički servis-podešavanja-mrežna podešavanja.
IP adresa koju treba da unesete prilikom ručnog podešavanja je 192.168.1.101, SUBNET MASK je 255.255.255.0, DEFAULT GATEWAY 192.168.1.1, DNS Server 10.5.0.100, ALTERNATE DNS 10.5.0.200.
Sada ponovo probajte preko browser-a da pristupite ruteru, ako je sve kako treba pojaviće vam se prozor na kom će tražiti USER NAME i PASSWORD, tu treba da upišete malim slovima za USERNAME admin, i za PASSWORD admin, zatim kliknite na ok ili enter na tastaturi.
Ako ste se uspešno ulogovali pojaviće se prozor sa tri opcije, treba srednju da izaberete tj. ADVANCED.
Sada će vam se pojaviti opcije za podešavanje, prvo treba da podesite SSID na koji će uređaj da se konektuje, izabraćete prvo prvu opciju uz levu ivicu WIRELESS SETTING.
Sad treba da izaberete mod u kom ce ruter da radi, u opciji MODE izaberite CLIENT.
Nakon ovoga u polju SSID upišite gde ce uređaj da konektuje. Opcije koje vam dole nudi ne treba da budu otkačen. Zatim snimite ta podesavanja na opciju APPLY pa OK.
Nakon ovoga treba da se predje na drugi tip podesavanja izaberite opciju WAN SETTING.
Postoji dva tipa logovanja STATIC IP ili PPPoE, koje je vase logovanje to izaberite ako je STATIC IP onda upisite adresu i ostale parametre, imate kratak primer dole kako izgleda, ako je PPPoE onda izaberete tu opciju i upišete vaš USER NAME i PASSWORD malim slovima, a za SERVICE NAME upisete gromnet takođe mali slovima. Naravno nakon svega ovoga idite na APPLY pa OK da bi ste snimili podešavanja.
Sada treba da pređete na treći deo podešavanja, izabraćete opciju MANAGEMENT, pa od tri ponuđene opcije izaberite WIRELESS ISP, zatim snimite to kliknite na APPLY pa OK.
Ako vam se ruter ne konektuje na ACCESS POINT tj. nemate internet, u svakom trenutku možete da proverite da li ste uhvatili signali i koliko ste uopšte uhvatili. Izaberite ponovo opciju prvu sa leve strane WIRELESS SETTING, zatim u gornjim opcijama te opcije izaberite SITE SURVEY. Tu će vam se prikazati koliko očitavate i sa kog predajnika, u polju signal treba da bude sto veći broj jer je to u procentima, znači ako je broj 100, imate 100% signal. Takođe možete da vidite da li vam je signal bolji na nekom drugom predajniku pa možete da se prebacite na njega ali morate voditi računa ako vam logovanje nije PPPoE vec STATIC IP, morate zvati da se prebacite na taj predajnik i dobijete nove parametre.

This Post Has 2 Comments

  1. meni nece da udje u ruter….kada u cmd kucam ipconfig i gde treba da mi pise DEFAULT GATEWAY treba da pise neki Ip a meni pise 0.0.0.0. i zbog toga ja nmg da udjem u ruter i da napravim podesavanja koja su meni potrebna

    1. Resetuj ruter, vratice ti se na fabricko podesavanje pa onda konfigurisi ispocetka.

Leave a Reply

Close Menu