Potreban hardver za povezivanje se sastoji od uređaja, kabla i same antene. Oprema koja se koristi za priključivanje na GromNET mrežu je 802.11b standarda i nije neophodno da imate opremu koja je kupljena u Reinkjet-u da bi se povezali – svaka 2.4GHz oprema će funkcionisati u ovom slučaju.
U ređim slučajevima postoji mogučnost povezivanja kablom ako se nalazite u istoj zgradi gde je pristupna tačka, tj. AP i ako postoji tehnička mogućnost da se UTP kabal razvuče do vas.

Wireless karta ili uređaj Kabal Antena
Kabal koji ste dobili utaknite u uređaj na jednom kraju i u antenu na drugom kraju. Krajevi su drugačiji tako da ne možete da pogrešite.
Antenu okrenite u smeru najbližeg AP-a koji možete naći na karti i gledajući sve vreme signal pokušajte da okrećete antenu po vertikali i horizontali dok ne uhvatite najbolji signal. Signal ćete videti u kontrolnom programu karte koji ćete dobiti posle instalacije softvera koji ste dobili uz vašu kartu. Ako je uređaj u pitanju, njemu se pristupa preko web browsera i pomenut signal ćete videti na njemu.
Konektor Uredjaj Montirana antena

NAPOMENE:

Osnovni uslov za realizaciju Wireless Client usluge je da se korisnik nalazi u zoni pokrivenosti bazne stanice i da ima optičku vidljivost sa istom. Ukoliko klijent nema opticku vidljivost sa mesta antene potrebno je izmestiti antenu na vislju lokaciju ili na drugo mesto sa koje postoji opticka vidljivost. Povezivanje na AP bez opticke vidljivosti nije preporucljivo i najverovatnije ce dovesti do problema u radu.

Ukoliko korisnik zeli, ekipa GromNET-a moze da dodje na lokaciju korisnika i da utvrdi mogucnost povezivanja klijenata pre instalacije opreme. Instalaciju i konfiguraciju opreme, koju korisnik obezbeđuje preko GromNet-a, obavljaju tehničari naše kompanije po važećem cenovniku usluga.

Leave a Reply

Close Menu